11:49
Тиждень української мови та літератури

Чужу мову можна вивчити за шість років,

а свою треба вчити все життя.

Франсуа Вольтер

            З 7 по 11 листопада 2016 року в ЗОШ I-III ст. № 5 проходив Тиждень української мови та літератури. Шанувати рідну мову – це обов’язок кожного свідомого громадянина. Саме це показали учні 7-9 класів під час лінгвістичної гри «Найрозумніший». Приємно відзначити, що діти не тільки демонстрували набуті знання з мови та літератури, а й училися знаходити вихід зі складних ситуацій. Гарний настрій, позитивні емоції, яскраві враження залишилися в школярів після проведеного заходу.

         Учні 5-6 класів створили для глядачів по-справжньому ліричну атмосферу на святі «Осінній вернісаж», передавши свої почуття через поезію та пісні.

         Протягом тижня учні мали можливість ознайомитися з цікавими фактами про мову та історію виникнення свята День української писемності, переглянути виставку «Поезія Ліни Костенко у світлинах», скористатися мовними порадами на кожний день у рубриці «Урок української…».

У рамках Тижня серед учнів школи було проведено соціальне опитування – «Українська мова для мене - це…». Школярі мали можливість висловити власні думки щодо ролі мови у їхньому житті. 

Переглядів: 277 | Додав: ataka-74 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar