10:14
Звіт директора гімназії

Звіт директора гімназії  за 2021-2022 н.р.

У 2021-2022 навчальному році школу закінчило 202 учні з них на відмінно – 16 учнів.

5 клас – Ковтун Євген, Колесник Анна, Кубрак Кароліна, Лобова Вероніка, Мартинова Аліна, Перевера Максим.

6 клас –Бувайлик Ольга, Гордієнко Вікторія, Єременко Вікторія, Саєнко Анатолій.

7 клас – Гненик Поліна, Жадько Вікторія, Родіна Марія.

8 клас – Овдієнко Ілля, Скалацька Єлизавета.

9 клас – Резвін Ярослав.

         Методична робота у гімназії протягом 2021-2022 навчального року проводилась відповідно Закону України «Про освіту», «Загальну середню освіту», наказу Управління освіти «Про організацію  методичної роботи з педагогами закладів середньої освіти у 2021-2022 н.р.», згідно навчальних планів та програм, інструктивно-методичних документів державних органів освіти, та відповідно до річного плану гімназії.

         Метою науково-методичної роботи у 2021-2022 н.р. було підвищення професійного рівня педагогічних працівників закладу,  підтримка вчителів, допомога в подоланні труднощів, відкриття шляху до пошуку ініціативи й творчості в умовах реалізації завдань створення Нової української школи;  робота над науково-методичною проблемою закладу «Формування компетентісних якостей школярів у навчально-виховному процесі через ефективні форми науково-методичного та психологічного супроводу».

         З цією метою проведено педагогічні ради за темами:

  • Аналіз роботи педагогічного колективу за минулий рік, зміст та основні напрями діяльності у 2021-2022 н.р.
  • Профілактика емоційного вигорання педагогів засобами арт-терапії.
  • Внутрішня система забезпечення якості освіти у гімназії.
  • Підсумки навчального року, перевід та випуск учнів.

Методична робота школи будується на діагностичній основі, має практичну спрямованість, відзначається як традиційними, так і нетрадиційними  підходами, поєднанням індивідуальних, групових, колективних форм роботи з вчителями, вона поєднує різноманітні аспекти: організаційні,, психолого-педагогічні, роботу з кадрами, роботу з учнями та батьками, зміцнення матеріально-технічної бази, стимулювання педагогів та учнів до самовдосконалення та самореалізації.

         Для реалізації завдань науково-методичної проблеми упродовж семестру під керівництвом голів МО проводились засідання, на яких відбувались коригування методичної роботи, консультації з вивчення інформації основних нормативних документів про освіту, взаємовідвідування уроків; аналізувались результати навчально-виховного процесу, надавались колегами відповідні рекомендації щодо формування комунікативних компетентностей учнів. 

Творча група вчителів (Мартинова Л.В., Шевчун Т.Є., Салівон Т.В., Клименко Н.Ю., Щітка С.О., Гриценко Т.Є., Ярошенко С.В.)  опираючись на ключові компетенції Нової української школи, підготувала методичну збірку матеріалів з досвіду роботи «Здоров’язберігаючі технології: шляхи до гармонійного розвитку особистості».

Теоретичні і практичні знахідки знайшли втілення у проведених вчителями уроках, заходах і конкурсах.

Вчителем Гриненко Наталією Миколаївною організована участь дітей в обласній он-лайн школі «Юний математик» для 5-8 класів.

У Всеукраїнській грі з англійської мови «Грінвіч» взяли участь 23 учні 3-9 класів (керівник Цимбаліста І.А.), учні 5 класу взяли участь у онлайн вікторині до Дня Європи.

12 учнів 5, 6, 8 класу  (вчитель Бакута О.М.) взяли участь в он-лайн-олімпіаді з української мови «Всеосвіта осінь – 2021». Серед них І місце вибороли Мартинова Аліна – 5 клас; Скалацька Єлизавета – 8 клас. ІІ місце Бувайлик Оля – 6 клас, Меркулова Євангеліна – 8 клас, ІІІ місце Ковтун Євген – 5 клас. Учениця 7 класу Родіна Марія отримала диплом ІІІ ступеня як переможець ХІІІ Всеукраїнських інтернет-олімпіад «На урок» з історії та біології; диплом І ступеня з хімії; диплом переможця за ІІ місце з Всеукраїнської олімпіади «Всеосвіта Весна – 2022» з всесвітньої історії, алгебри, фізики, виборола І місце з біології, історії України, англійської мови.

Фіналістами ІІ Всеукраїнського марафону з української мови ім..П.Яцика стали учні: Ковтун Євген (5 кл.), Яременко Вікторія (6 кл.), Скалацька Єлизавета (8 кл.) – вчитель Бакута О.М., Гненик Поліна (7 кл.) – вчитель Салівон Т.І. та Резвін Ярослав (9 кл.) – вчитель Нечваль Т.М.

На Всеукраїнський конкурс учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої» подано роботу учениці 9 класу Хомич Анастасії «Життя - як пісня, що не віддзвенить»  (вчитель Бакута О.М.), за яку вибороли ІІІ місце.

Учениця 9 класу Хоменко Софія подала роботу на конкурс «Пурпурові вітрила» (журнал «Зарубіжна література в школах України») – вчитель Салівон Т.І..

Група учнів 5-9 класів під керівництвом вчителів Клименко Н.Ю. та Гриценко Т.Є. взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Гуманне ставлення до тварин» та обласному екологічному конкурсі «Досліджуємо і примножуємо природу рідного краю» в номінації «Квітуй школо…».

На обласний конкурс новорічних прикрас у номінації «Стилізована ялинка» та «Новорічний подарунок» відправлена робота учня 5 класу Федоренко С. ( вчитель Гриценко Т.Є., Федоренко К.Д.

До журналу «Охорона праці» на Всеукраїнський конкурс «Охорона праці, очима дітей – 2021» відправлений малюнок учня 3 класу Сергієнко Р. – вчитель Машталір Н.П.

У Всеукраїнському онлайн фестивалі-конкурсі «Київський фестиваль талантів» учениця 3 класу Ковтун Ліля виборола І місце, а Стародумова Олександра – ІІ місце.

У Всеукраїнській дистанційній олімпіаді «Всеосвіта Весна – 2022» учень Родін Олексій виборов І місце з української мови, та математики  нагороджений дипломом ІІ ступеня за участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На урок». Отримав диплом за Всеукраїнський онлайн-конкурс «Фінансова грамотність».

Участь у Всеукраїнському пізнавальному конкурсі «Я – Людина!», приуроченому до Міжнародного дня толерантності, Дня Гідності і Свободи,  взяли участь учні 6 класу (вчитель Ярошенко С.В.).

Учениця 7 класу Жадько Вікторія (вчитель Андрєєва Т.В.) брала участь у Всеукраїнському конкурсі «Я – громадянин. Я – маю право.», зайняла ІІІ місце і нагороджена дипломом від освітнього проекту «Всеосвіта».

Учні 5-6 класу взяли участь у фестивалі патріотичної пісні «У піснях мого народу доля України».

Із задоволенням гімназисти взяли участь у міській акції до Великодня «Алея писанок».

Учителі гімназії пройшли дистанційні курси підвищення кваліфікації та отримали свідоцтва та сертифікати від ЧОІППО, освітнього проекту «На урок», «Всеосвіта», платформи «PROMETHEUS», «SMART  SCHOOL  FORUM», «GENEZUM», Смарт освіта «EDERA», «BRITISH COUNCIL» за програмою НУШ, «EDUCATION». Всі вчителі пройшли курс «Медіаграмотність для освітян» та отримали сертифікати.

Вчителі  Гриненко Н.М., Салівон Т.І., Андрєєва Т.В. пройшли онлайн навчання «НУШ: перехід на наступний рівень».  Курси від Британської ради для учнів 5-9 класів НУШ пройшли Цимбаліста І.А. та Шмаровоз А.М. Курси при НДУ пройшли Бакута С.Г., Бакута О.М., Гриценко Т.Є., Шевчун Т.Є., Клименко Т.Є.

Учителі беруть активну участь у вебінарах: «Медіаграмотність» від МЦПРПП. В обласному вебінарі «Вчитель якісної школи. Який він?»  брала участь Шевчун Т.Є. Вебінар «Апробація державного стандарту початкової освіти» пройшла Машталір Н.П., «Прості та цікаві ідеї для покращення навчальної атмосфери в дружньому класі НУШ» «Як оцінювати не знецінювати» - Щітка С.О., яка була учасником конференції вчителів І-х класів м.Ніжина «НУШ – особливості  організації навчального процесу». «Супервізія вчителів НУШ» пройшли Малько Л.М. та Машталір Н.П. Учасником Всеукраїнської практичної конференції «Вчора, сьогодні, завтра» були Шевчун Т.Є. та Бакута О.М. У збірнику матеріалів до конференції надруковано тези статті «Робота з текстом як засіб формування комунікативної компетентності учнів на уроках української мови». За матеріалами Unicef вчителем Гриненко Н.М. проведено урок з медіаграмотності.

Учителі поширюють досвід через друковані роботи на Всеукраїнських порталах для вчителів «Всеосвіта» та інші.

Через упровадження карантину та згідно указу президента «Про запровадження воєнного стану в Україні» реалізація програмового матеріалу відбувалася згідно з календарно-тематичнми планами за рахунок організації дистанційного навчання за розкладом, максимально наближеним до затвердженого. Зворотній зв’язок учасників освітнього процесу відбувався з урахуванням технічних можливостей здобувачів освіти та педагогів. Найпоширенішими засобами організації спілкування під час дистанційного навчання стали Всеукраїнська школа онлайн, Viber, You Tube, Google Meet, платформи Vseosvita.ua, Naurok.com.ua

У кінці 2021-2022 н.р. адміністрацією школи проаналізовано рівень навчальних досягнень учнів. Високий рівень досягнень мають 21 учень з них :

3 клас  -  1 уч.  (15%)

4 клас   -   4 уч.  (20%)

5-9 класи  - 16 уч.  (12%)

         Вчителі Бакута С.Г, Бакута О.М., Щітка С.О., Андрєєва Т.В., Клименко Н.Ю., Цимбаліста І.А., Шмаровоз А.М., Сапегін М.І., Гриненко Н.М. працювали у складі журі міських предметних олімпіад та конкурсів ім. П,Яцика та Т.Шевченка.

Протягом навчального року проведено заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання. Оновлено експозиції шкільних куточків слави. Класними керівниками проведено бесіди в 8 та 9 класі про героїв-громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України – виходців з Чернігівщини.

         У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності учні гімназії створили фотовиставку «Посмішка доброти» та підготували вікторину «Толерантна людина – це…?».

        Проведено операції «Підгодуй пташку», «Чистодвір», «Шкільне підвіконня», «Не запізнюйся на уроки», «Весела перерва», «Квітуй, шкільний двір».

         Відзначили День Святого Миколая. Учні 4 класу гімназії підготували театралізовану виставу  (вчитель Скрипка Н.П.).

         До Дня української мови та писемності учні молодших класів підготували міні-проекти «Моя улюблена книга».

         Проведено свято до Дня Українського козацтва «Козацькому роду – нема переводу», інтелектуально-спортивні змагання у 5-8 класах.

         З 25 листопада по 10 грудня проводилася Всеукраїнська акція «16 днів протидії насильству».

     Проведено екскурсію «Я прибрав – твоя черга» до Міжнародного дня чистих берегів. Оформлено виставку робіт дітей, яка присвячена темі «Бережи планету Земля». Проведено конкурс класних куточків серед учнів 1-9 класів.

      Учні з особливими освітніми потребами, яким організовано індивідуальну форму навчання, педагогічний патронаж,  опанували навчальний матеріал на своєму рівні. Освітній рівень учнів, які навчаються за індивідуальною формою, відповідає вимогам Державного стандарту базової освіти та Державному стандарту початкової освіти.

                   Освітній процес динамічно розвивається, йому властива потреба в оновленні, у постійній відповідальності потребам часу, суспільним потребам. Тому вчителі беруть участь у сучасних заходах, які сприяють розширенню пізнавальних можливостей.

          Педагогічний колектив школи працює над підвищенням якості навчально-виховного процесу шляхом впровадження інноваційних педагогічних інновацій та технологій.

Стосовно покращення матеріально-технічної бази гімназії слід сказати, що закінчений поточний ремонт електромережі.

Решта запланованих ремонтних робіт не була виконана в силу відомих причин.

На наступний навчальний рік

ПЛАНУЄМО:

  1. Облаштувати бомбосховище на території гімназії.
  2. Встановити ринви і водостоки в корпусах №1, №2, їдальні.
  3. Перекрити майстерню (протікає).
  4. Встановити нові вхідні двері корпусу №1.
  5. Встановити ворота, хвіртку і 18 секцій бетонного паркану в корпусі №2.
  6. Зашити профнастилом фундамент їдальні.
  7. Утеплити стіну корпусу №1 зі сторони вул.Воздвиженська.
  8. Встановити жалюзі на вікнах в 5,6,8 класах.
  9. Придбати бензотример.
  10. Придбати пульверизатор.
  11. Облаштувати панелі у 8 класі та кабінеті обслуговуючої праці (необхідно 20 листків ОСВ, 500 шт. саморізів № 25)
  12. Покласти  плитку  на  веранді  корпусу  №2  (необхідно   7 мішків клею для плитки).

Директор гімназії Л.В.Мартинова

Переглядів: 198 | Додав: ataka-74 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar