13:41
Тиждень психології

З 3 по 7 квітня 2017р. у ЗОШ № 5 відбувалося цікаве та творче дійство – Тиждень психології. Програмою Тижня було передбачено проведення цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань. Учні, батьки, вчителі та працівники школи мали можливість взяти участь у цих заходах. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.

Мета проведення Тижня – розширення знань учнів про науку психологію; активізація пізнавальної активності учнів, пропаганда навичок конструктивного спілкування; розвиток креативності учнів, вміння висловлювати власну думку, розкриття творчого потенціалу школярів; допомогти дітям краще пізнати один одного.

Понеділок проходив під девізом «Я і моя школа». Учні взяли активну участь у акціях «Якби я був директором школи…», «Нові шкільні правила».

Вчителі та діти мали можливість ознайомитися з цікавими народними висловами, взявши участь у акції «Мудрі повчання». Серед учнів 5-11 класів було проведено соціологічне опитування «Кращий вчитель», де учні мали змогу проголосувати за свого улюбленого педагога.

         

Вівторок – «День позитиву». Зранку відбувалася акція «Мішечок хорошого настрою», в якому були цукерки із побажаннями та приємними словами, як вихованцям школи, так і працівникам для хорошого настрою на цілий день. Для учнів 3 класу проведено арттерапевтичне заняття «Мій страх», спрямоване на корекцію дитячих страхів та негативних переживань. Цього ж дня пройшла акція «В світі доброти повинно бути більше». Вихованці, вчителі змогли не тільки записати на плакаті свої побажання, але й висловити свої емоції та почуття. Також проходила гра «Пожирач неприємностей», де діти мали змогу написати свої негативні емоції, проблеми, і «нагодувати» «Пожирача», тобто позбутися своїх неприємностей. Позитивні емоції та яскраві враження викликав конкурс «Людина-позитив», у якій учні кожного класу обирали найпозитивнішого учня серед своїх однокласників, а йому вручалася медаль «Людина-позитив».

Девіз середи – «Я знаю…, Я зможу…, Я вмію…Серед учнів початкових класів відбувся конкурс малюнків «Моя майбутня професія», а учні 5-7 класів позмагалися у творчо-пошуковій грі «Слідопити». Для учнів 4 класу проведено заняття з елементами тренінгу «Я і моє ім'я», що було спрямоване на формування позитивного образу «Я», активізацію процесу самопізнання. Учні 6-8 класів проявили креативність, творче натхнення під час конкурсу віршів на тему «Здоровий спосіб життя – це модно».

Четвер пройшов під гаслом «Пізнай себе». Учні мали змогу розгадувати кросворди, загадки, ребуси, пройти цікаві психологічні тести. Для батьків, вчителів функціонував інформаційний куточок «Як зберегти психічну рівновагу?» «Сходинки досягнення душевного спокою». А для першокласників проведено заняття з розвитку дружньої взаємодії, групової згуртованості «Ти і я, я і ти – всі ми друзі назавжди».

У п'ятницю, що пройшла під гаслом «Поговоримо відверто», було вивішено скриньку «Лист другові», завдяки якій учні мали можливість обмінюватися компліментами, побажаннями та приємними словами.

Учні 6 класу проявили активність та допитливість під час бесіди «Культура спілкування», де навчалися навичкам продуктивного спілкування, ефективним способам попередження та вирішення конфліктних ситуацій. Також цього дня були представлені результати соціологічного опитування «Кращий вчитель».

Активні учасники та помічники у проведенні Тижня психології були нагороджені подяками та заохочувальними призами.

Неодмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології став справжнім святом для душі.

 

Переглядів: 300 | Додав: ataka-74 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar